Moeders zonder kind
Bijeenkomsten

Moeders zonder kind

Voor wie

Soms lijkt het alsof alle vrouwen om je heen kinderen krijgen of hebben. Wanneer je als vrouw (nog) geen kinderen hebt gekregen dan kan dat soms gevoelig liggen. Geen moeder worden raakt aan de essentie van je vrouw zijn, dat op diep niveau in je leven doorwerkt.

Onze bijeenkomsten zijn voor vrouwen die (nog) geen kinderen hebben en graag met andere vrouwen rondom dit thema willen samenkomen voor verbinding, ondersteuning en bekrachtiging. Daarnaast wil je jouw eigen proces rondom dit thema onderzoeken, een plek geven en jouw innerlijke (oer) moeder tot bloei laten komen.

Wat doen wij?

Wij bieden graag een warme en veilige plek voor deze vrouwen die wij ‘moeders zonder kind’ noemen. Wij geloven dat vrouwen zonder kind op eigen wijze vorm mogen geven aan het moederschap en hun moederhart. Wij merken hoe heilzaam en waardevol het is om met elkaar te verbinden en iets voor elkaar te kunnen betekenen.

Je kunt bij ons terecht voor rituelen/ceremonies, cirkels, lezingen en 1 op 1 begeleiding.  Je kunt ook een op maat gemaakt ritueel of ceremonie aanvragen voor jouw persoonlijke situatie. Wij komen ook op uitnodiging naar  fijne locaties.  Je kunt ons hierover contacten voor samenwerking.

Drieluik in Den Haag

In dit drieluik bieden we liefdevolle ondersteuning en bekrachtiging bij verschillende thema’s die je als moeder zonder kind tegenkomt. We gaan een innerlijke reis maken door jouw (oer) moederschap.

1) RITUEEL: MONUMENT VOOR HET ONGEBOREN KIND 
Zondagmiddag 27 maart
Thema: het niet erkende verlies om een kind wat je niet gekregen hebt (of niet geboren is).
2) OPSTELLEN INNERLIJKE MOEDER 
Zondagmiddag 10 april
Thema: de verbinding met de moeder in jezelf.
3) IN BLOEI GAAN 
Zondagmiddag 24 april
Thema: het moederschap op een andere manier vormgeven met creatieve werkvormen (dan en intuïtief schrijven)

Uitgebreide informatie over dit drieluik lees je hier.

Hier vind je het facebook evenement van dit drieluik.

Begeleiding

Ruchama Kramer

Ik heb nooit een kinderwens gehad vanuit de veronderstelling dat ik het niet kon dragen en mijn eigen innerlijke kind eerst te leren dragen had. In mijn vak als geestelijke verzorger en ritueel begeleider (celebrant) voor stervenden (en hiervoor als verpleegkundige) kwam ik een groot moederhart tegen. Ik voel me regelmatig moeder in de zorg voor anderen: patiënten, vrienden en familieleden. Op mijn 42e werd ik geheel onverwacht zwanger en is de zwangerschap na enkele weken geëindigd. De zwangerschap heeft mij onverwacht veel inzichten gegeven hoe ik mijn moederschap in de breedste zin van het woord in kan zetten in de wereld om mij heen. Ik heb veronderstellingen over mijzelf kunnen herijken en beseft dat wat ‘waar’ is even ‘onwaar’ kan zijn en vise versa.

Michelle de Bree

Ik heb lange tijd een kinderwens gehad, na 1 miskraam ben ik niet opnieuw zwanger geworden. De ziel die even bij was heeft mij wel een mooie boodschap gegeven waardoor ik m’n miskraam goed heb kunnen verwerken en een plek heb gegeven. Ik ben nu 45 jaar en sinds een aantal jaar voel ik me echt een moeder zonder kind. Ik ervaar een sterke verbinding met het kind in mezelf en met de kinderen in m’n omgeving. Ik ben me heel bewust hoe ik m’n moederschap kan inzetten in mijn werk als purpose coach/energiewerker en docent. Ik kan me hierin ook echt een oermoeder voelen.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwtjesbrief